Monsterscircus bästa DIY-tips!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMette älskar allt inom interior och design, och har en stor passion för att utmana sig själv kreativt på alla tänkbara sätt. Monsterscircus är en  internationell inredningsblogg, en visuell inspirationskälla, vars mål är att inspirera och uppmuntra läsaren till att sätta sin egen personliga prägel på sitt hem. Att våga försöka göra vardagen lite vackrare med få och enkla – men kraftfulla medel. Här är några av hennes bästa DIY-tips:

1. För ett perfekt resultat är grundarbetet ett måste.
Förbered väggarna genom att foga och spackla igen alla hål och sprickor för att uppnå ett jämnt resultat. Rengör träytor som lister och paneler med målartvätt. Täck ytor som inte ska målas med täckpapper och maskeringstejp. Kom ihåg att ta bort tejpen innan färgen är helt torr – men ändå torr på ytan! Om det har hunnit torka helt, applicera ett tunt skikt av färg längs kanterna och remsorna kan nu dras bort utan svårighet.

2. Om du ska måla en vägg i två olika kulörer eller skapa dynamiska kontrastfält, kan du med några enkla steg skapa skarpa linjer. Applicera maskeringstejpen på väggen och tryck på tejpen med ett finger längs alla kanter för att se till att den fäster helt tätt. ”Försegla” kanterna på tejpen dvs. applicera ett tunt skikt av färg – i den kulör som väggen redan har (inte den nya kulören) – delvis över maskeringstejpen med en pensel eller roller. På så sätt förhindrar du att färgen kryper in under tejpen och du får ett resultat med knivskarpa linjer och övergångar.

3. Skapa stämning med kulörer – att måla är en billig och effektiv lösning. Ge dina rum karaktär och uppnå ett enhetligt resultat  genom att välja den rätta färgpaletten. Innan du börjar måla, är det en bra idé att välja färger som harmoniserar i rummet. Ta hänsyn till material och ytor som redan finns. Har du mycket ljust trä i hemmet, kan du skapa en moteffekt genom att måla möblerna i mörka nyanser. Väljer du däremot ljusa eller dova nyanser blir helhetsintrycket lugnare.

D-I-Y_Stue1