Måla detaljerna som räknas

Det sitter i detaljerna! Här kommer därför våra råd som hjälper dig att måla möbler, snickerier och fondväggar, och att kombinera kulörer rätt såklart.

 

sadolin_minimakeover-q3_stool-x-3_cool-mint2

 

1. Ett kreativt sätt att skapa förändring med små medel är att måla i något som kallas gradienter, som löper från mörkt till ljust. Till exempel om du har ett antal likadana pallar eller köksstolar som du vill sätta piff på. Vi använde en bruten Sadolin Snickerifärg V Super 40 på pallen som är underst. För nästa pall tillsatte vi obruten vit färg av samma produkt (inte direkt i färgburken utan i ett plasttråg) och ännu lite mer vit till den sista pallen. På så sätt får du en nyans till varje möbel, utan att behöva köpa flera burkar i olika nyanser.

 

sadolin_minimakeover-q3_bench_vanilla-cream

 

2. Om du vill arbeta med färg men inte har lust att måla in en hel vägg, finns ett kul alternativ. Välj en vägg och en trämöbel som skulle må bra av ett lyft. Mät och tejpa en fyrkant på väggen som är större än möbeln och fyll med Sadolin Väggfärg glans 7 eller Sadolin Fashion Velvet i valfri kulör. Båda färgerna har en matt och snygg finish. Använd Sadolin Snickerifärg V Super 5 eller Sadolin Snickerifärg V Super 40 i samma kulör för att måla och vips så har du skapat en stilren och spännande effekt. Hur enkelt som helst!

sadolin_minimakeover-q3_stairway_cool-sand_sandcastle_smoaked-oak2

 

 

3. Trappan brukar ju sällan kännas som en del av inredningen. Men med lite fantasi och en skvätt färg kan du ge den ett helt eget uttryck. Börja med att välja ett antal kulörer ur kulörkartan och tejpa skarvarna väl. Måla sedan ett trappsteg i taget med vår slitstarka Sadolin Snickerifärg V Super 40 och låt den torka ordentligt mellan varje målning. Väggen målar du med Sadolin Väggfärg glans 7 eller Sadolin Fashion Velvet för bästa resultat.

Bra produkter och rätt kunskap är avgörande för resultatet – lär dig hur du målar snickerier här.

Sadolin_Snickerifarg_Super_V40

Snickerifärg V Super ger snygga ytor som är tåliga.

Sadolin_Snickerifarg_Super_V5

Snickerifärg V Super 5 ger snygga matta ytor.

Fashion Velvet ger vackra matta väggar.

Fashion Velvet ger vackra matta väggar.