Om Sadolin

I mer än 200 år har vi i en värld av möjligheter varit banbrytande med att ge ytor olika egenskaper. Vi är experter på att utveckla och tillverka färg och det är högst sannolikt att du bara är ett par meter från någon av våra produkter. Bland våra varumärken finns Sadolin, International, Nordsjö och Sikkens som är välkända och betrodda av kunder över hela världen. Vi är verksamma i över 150 länder och har siktet inställt på att bli världsledande inom vår industri. Detta kan du förvänta dig av bolaget som är ledande inom hållbarhet för färgindustrin och som i mer än två århundranden har skapat innovationer för framtiden.

I Sege utanför Malmö har AkzoNobel en stor anläggning för utveckling och tillverkning av färg, lack och spackel. AkzoNobel Decorative Coatings med varumärkena Sadolin, Nordsjö, Cuprinol och Hammerite är ett av Sveriges ledande företag gentemot måleri och konsument.

Sadolins historia började 1777 när Jacob Holmblad fick kungligt tillstånd att etablera en textilfärgningsanläggning I Danmark. Verksamheten var framgångsrik under tre generationer och sysslade med färg och lacker. År 1912 gick Holmblads företag samman med Gunnar A Sadolin, en ung och experimentlysten affärsman.

Sadolin är emellertid ett relativt nytt varumärke i Sverige, som lanserades på marknaden år 2004. Å andra sidan har varumärket funnits i många andra länder med olika produktportföljer i många år. Sortimentet i Sverige omfattar färgprodukter för inomhus- och utomhusbruk och produkterna marknadsförs i första hand mot konsumentmarknaden.

Vår vision:
“Inspirera människor att måla och skydda sina hem och byggnader. Höja livskvaliten med hjälp av färg”.