Kvalitetsvarumärke inom färg

Sadolin Facebook Sadolin Instagram Sadolin Houzz

Om Sadolin

AkzoNobel är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier och limsystem. Med expertis utvecklad under århundraden förser vi företag och konsumenter världen över med innovativa produkter skapade för att möta ökande krav i en snabbt föränderlig värld. Vi är 48 000 medarbetare, verksamma i cirka 80 länder och har vårt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar utveckling och drivs av att förbättra människors livskvalitet och skapa levande städer.

Vi har mer än 200 års samlad erfarenhet. Inte bara av att utveckla och tillverka färg, men också av att erbjuda skräddarsydda lösningar för våra kunders skiftande behov. Vår innovativa förmåga och vår internationella räckvidd är vår styrka. Miljöansvar är en central del i utvecklingen av vårt högteknologiska produktsortiment. Vi levererar mycket mer än färg till våra kunder tack vare starka varumärken, oöverträffad teknologi, service och distribution, tillsammans med vår fokus på kontinuerlig utveckling av produkter, koncept och tjänster.

I Sege utanför Malmö har AkzoNobel en stor anläggning för utveckling och tillverkning av färg, lack och spackel. AkzoNobel Decorative Coatings med varumärkena Sadolin, Nordsjö, Cuprinol och Hammerite är ett av Sveriges ledande företag gentemot måleri och konsument.

Sadolins historia började 1777 när Jacob Holmblad fick kungligt tillstånd att etablera en textilfärgningsanläggning I Danmark. Verksamheten var framgångsrik under tre generationer och sysslade med färg och lacker. År 1912 gick Holmblads företag samman med Gunnar A Sadolin, en ung och experimentlysten affärsman.

Sadolin är emellertid ett relativt nytt varumärke i Sverige, som lanserades på marknaden år 2004. Å andra sidan har varumärket funnits i många andra länder med olika produktportföljer i många år. Sortimentet i Sverige omfattar färgprodukter för inomhus- och utomhusbruk och produkterna marknadsförs i första hand mot konsumentmarknaden.

Vår vision:
”Inspirera människor att måla och skydda sina hem och byggnader. Höja livskvaliten med hjälp av färg”.