10/02/2014 Av Mikael Av

Sadolin Trend – Ett arbetsrum med kontraster

Varje år undersöker våra kulörexperter på Sadolin de rådande trenderna inom design och mode över hela världen. Det ger oss en spännande översikt av vad framtiden har att erbjuda och gör att vi är framsynta på kommande trender. I år har vi tagit vår trendspaning ytterligare ett steg längre och fått hjälp av kända inredningsbloggare, som har fått tolka våra trendkulörer. Här ser du resultatet från samarbetet med Tant Johanna på bloggen lovelylife.se.

– Jag tycker att det är så härligt att trenderna börjar flytta sig från det klassiska med ljust och fräscht. Det var därför jag föll för Sadolins lite mörkare färgskala.

Tre billybokhyllor målades med snickerifärg i samma kulör som väggen. Ett smart och billigt sätt att förnya inredningen och skapa en mer exklusiv känsla.

I Johannas kontor finns både arbetsyta och en stor portion personlighet. Den bruna väggkulören möter livfulla kontraster i turkosa möbler och ett par gröna växter. För Johanna är just väggfärg ett lätt sätt att uttrycka personlighet och hon tycker att det är synd att man inte utnyttjar möjligheten att måla mer och oftare. Ett rum kan verkligen få en helt ny betydelse med lite färger.

Johanna målar ofta möbler och tycker att det blir bra, fast hon erkänner att hon inte alltid är supernoga. Ibland vill man ha den där hemmamålade känslan och det är såklart helt ok. Men grundarbetet är viktigt om det ska hålla länge. Grundmåla vid behov och välj framför allt en bra färg. Väggfärg blir inte bra på möbler så där ska man ha snickerifärg. Man behöver inte vara ett proffs, våga fråga i butiken för de vet precis vad du behöver.

– Jag gillar när ett hem känns personligt och inbjudande. Ibland kan det handla om att ta in den där lite ”fula” prylen som du verkligen gillar och som har ett värde för dig. Din mormors gamla skrivbord som inte är trendigt blir plötsligt rätt i sammanhanget för att du gillar det. Då blir det liksom på riktigt!

Se Johanna i det färdiga arbetsrummet