10/02/2014 Av Mikael Av

Sadolin Trend 2014 – Pasteller i vardagsrummet

Varje år undersöker våra kulörexperter på Sadolin de rådande trenderna inom design och mode över hela världen. Det ger oss en spännande översikt av vad framtiden har att erbjuda och gör att vi är framsynta på kommande trender. I år har vi tagit vår trendspaning ytterligare ett steg längre och fått hjälp av kända inredningsbloggare, som har fått tolka våra trendkulörer. Här ser du resultatet från samarbetet med Mette, Camilla Marie och Tatiana som ligger bakom den danska bloggen homesick.nu.

– Samarbetet med Sadolin har varit en riktig ögonöppnare. Vi har upptäckt hur roligt det är att använda sig av färg på väggarna och blev positivt överraskade över hur enkelt det var att måla och skapa mönster på väggen. Nu hoppas vi att fler vågar prova, och räkna med att ni kommer få se mer färg i vår blogg framöver!

Generellt sett försöker tjejerna undvika att titta på vilka inredningstrender som kommer. Istället försöker de känna vad de själva tycker är vackert. Men de tror allihop att vi kommer få se mycket mer färg i inredningsmagasinen framöver. Och bland Sadolins utvalda trendkulörer upptäckte de fem vackra pasteller som genast satte snurr på inspirationen.

“Om det är viktigt att matcha? Nja, det är såklart viktigt att kulörerna fungerar tillsammans och att det man gör är genomtänkt. Kulörmatchningen måste kännas rätt i magen. Vem kunde tro att grönt och rosa passade så bra ihop? Pröva dig fram och testa att kombinera. Du kommer se ganska snart vilka kulörer som fungerar ihop. Grått funkar till allt och även den blir extra vacker ihop med den rosa från Sadolins trendpalett.” – Tatiana

Att arbeta färgglatt hörde inte direkt till Homesicktjejernas stylingvardag men de blev väldigt glada över dessa dova pasteller. Färgskalan är väldigt tacksam att jobba med och alla kulörer passar bra med varandra. De har även plockat upp dem i inredningen för att skapa en enhetlig känsla. Med Sadolins Snickerifärg Super målades vanliga trälådor i de olika trendkulörerna.

“Från början kände vi att det inte var så stor skillnad mellan den skalan som vi har använt oss av jämfört med att måla med vitt. Men när man väl sätter en vit pryl mot den grå väggen så lyfter detaljerna och man förstärker det vita.” – Mette

Se Homesicktjejerna i det färdiga vardagsrummet