Hitta inspirationen!

”Tant” Johanna Bradford har förvandlat sitt inredningsintresse till ett yrke och driver idag ett av Nordens mest besökta bloggforum om inredning. Hon målar ofta, både privat och genom uppdrag för olika kunder. Att använda spännande kulörer skrämmer inte Johanna och många hämtar inspiration från den personliga inredningsstilen som gjort henne känd.

– Jag älskar färg och målar till exempel om möbler jätteofta! Mycket köper jag på second hand och målar sen i den kulör som jag gillar för stunden eller som passar för ändamålet. Ibland blir det att jag målar om samma möbel efter ett halvår igen, eftersom det är så lätt att skapa förändring, säger Johanna.

Mest av allt hittar Johanna inspirationen från det vardagliga livet med restaurangbesök och spännande restaurangmiljöer, vänner och vänners hem.

– Jag får min inspiration från världens alla hörn men mest på hemmaplan. Det kanske låter klyschigt men så är det faktiskt, berättar hon och fortsätter:

– Givetvis får jag också mycket tankar och idéer från nätet eftersom det är där jag är yrkesverksam. Det kan vara andra bloggar men även Pinterest, som är ett otroligt verktyg för oss som älskar bilder och vill kunna samla dem på ett överskådligt sätt.

I sin vardag stöter Johanna ofta på människor som tycker att de har svårt att hitta sin stil.
– Då brukar jag ge tipset att plocka fram alla inspirationsbilder som du sparat av olika anledningar, titta runt lite på nätet och kolla i olika magasin. Sedan är det bara att printa, klippa ut och lägga allt tillsammans som ett moodboard eller sätta upp på väggen.
 Då kommer du själv upptäcka vad du dras mot. Och då är det precis det du ska satsa på!

– Vi målar ofta vitt för att det är ett säkert kort och tänker att hela inredningen löser sig om man skaffar de rätta inredningsdetaljerna och kanske någon designklassiker. Men jag vill att man ska göra tvärtom och våga färg. Välj dina kulörer och saker med kärlek så kommer det bli bäst!

Skapa konst på väggen med Sadolin TOP7

Johanna tycker att kulörerna i Sadolin Top7 är riktigt intressanta att arbeta med, eftersom de har mycket personlighet, utan att vara för ”högljudda”.

– När jag ska inreda efter en kulörskala brukar jag alltid sätta mig ner och leta efter associationer och för mig känns Top7 lite franska på något vis. Samtidigt är det lätt att skapa olika stilar med den inredning man väljer, fortsätter hon.

Att skapa stilleben i sina rum är ett bra sätt att skapa wow-faktor och göra väggarna till små konstverk i sig. Där kan du få fram din egen stil, både genom designprylar och personliga minnen, som du tycker om att titta på.

– Jag har stilleben överallt i mitt hem, berättar Johanna och ler. Emellanåt flyttar jag runt min inredning lite grann och ofta handlar det om att ta in saker som egentligen inte hör hemma där har jag märkt. En bokhylla måste ju inte vara full med bara böcker. Mitt bästa tips är att inte tänka efter för mycket utan våga testa dig fram, säger hon. Lycka till!


OM TANT JOHANNA

Namn: Johanna Bradford
Ålder: 26 år
Gör: Frilansande lifestyle-stylist samt grundare och redaktör på bloggportalen Lovely Life

min blogg ”Tant Johanna” delar jag med mig av det som inspirerar mig och får mig att bli glad, oavsett om det gäller inredning, mat, mode eller annat fint. Hemmet, personligheter och livsstil är det jag brinner för! Jag har gjort uppdrag för bland annat IKEA, Plaza Interiör och Marimekko. Du kanske även känner igen mig från mitt tidigare samarbete med Sadolin, där jag och de danska bloggtjejerna på Homesick.nu tolkade två kulörkartor i en helt nybyggd lägenhet. Hoppas att du gillar mina stilleben och rum för Sadolin Top7!