Kvalitetsvarumärke inom färg

Sadolin Facebook Sadolin Instagram Sadolin Houzz

Måla ljusstakar

Ljusstakar målade med snickerifärg.

Ljusstakar målade med snickerifärg.

 

– Jag målar ofta möbler och jag tycker att det blir bra, fast jag inte alltid är supernoga. Ibland vill man ha den där hemmamålade känslan men grundarbetet är viktigt om det ska hålla länge. Grundmåla vid behov och välj framför allt en bra färg. Väggfärg blir inte bra på möbler så där ska man ha snickerifärg. Man behöver inte alls vara ett proffs, våga fråga i butiken för de vet precis vad du behöver. Lycka till!

 

Måla ljusstakar i tre steg.

Perfekt målade ljusstakar på tre steg.

 

1.Ljusstaken är helt trären och behöver inget grundarbete. Rör bara om ordentligt i färgen och måla på. Här har Johanna valt Classic Statue som grundkulör. Om du ska måla över gammal färg ruggar du först upp ytan med sandpapper och torkar av innan du målar. Större möbler (eller om du ska måla ljust på mörkt) kan behöva grundfärg för bästa resultat.

2. Låt den första färgen torka enligt anvisning på burken. Doppa sedan i en kontrasterande kulör och låt färgen droppa av i ungefär 10–15 sekunder innan du vänder den.

3. Vänd ljusstaken och låt färgen rinna ner. Torka bort färg inuti ljushållaren om det behövs. Låt torka lite extra länge eftersom den rinnande färgen ligger i ett tjockare lager. Klart!